Underbart att beställa mat

Vilken förunderlig tid man lever i. Det mesta kan man ordna med ett enkelt telefonsamtal eller ett mail. Det enda man i detta fallet behöver göra är att plocka fram tallrikar och börja äta.

För visst är det så att maten fortfarande är ett fantastiskt sätt att umgås. När allt idag snurrar så oändligt fort är det mera viktigt än någon annan gång att man får i sig bra mat. Så när man har jobbat massor och är supertrött. Ja då hoppar man bara in på sin favoritrestaurang och köper med sig någon god mat, med massor av näring, hem. Okej det kanske inte alltid är så, men det är iallafall bättre än att köpa en pizza eller att äta smörgåsar till middag.

Att bjuda på något gott

Man kommer hem en fredag, lite lätt sliten men ändå på ett strålande humör. Lägenheten är jättefin då städfirman har varit på besök. Man har precis hunnit duscha och göra sig redo när dörrklockan ringer och där står restaurangpersonal med vegetarisk catering från Stockholms stad med mat som skulle räcka till en hel skolklass. Hela trappuppgången doftar som ett grekiskt bröllop av vitlök, varma pitabröd, olika grillspett och mynta. Man känner förväntningarna börja spira, och för värden är det bara att duka upp med tallrikar, glas och något gott att dricka. Olivkvistar och vindruvor får tjäna som dekoration. Den grekiska musiken spelar i bakgrunden. När allt är framme kan man plötsligt höra skratt nere i trappuppgången. De första gästerna har kommit.