Matvagnar i stadsmiljön

Traditionen med foodtrucks är mycket gammal och har numera blivit mer och mer vanlig i landets större städer. Med de mobila restaurangerna kan man nå kunderna där de finns för tillfället.

Foodtrucks, eller matvagnar, har idag blivit en mycket vanlig syn i den moderna stadsmiljön. Det är vagnar i olika storlekar som alla har en sak gemensamt; de går antingen att köra själva eller att dra som en släpvagn efter sin bil. Mindre matvagnar kan man till och med se efter en cykel eller dragen med handkraft. Men det alla har gemensamt är att de är möjliga att flytta dit man vill när man vill.

Där man önskar

Tanken med en matvagn är att kunna placera den där det finns mest kunder för stunden. Det innebär att man ofta kan hitta en matvagn utanför större skolor, som högskolor och universitet. Är det ett större event, som en konsert eller liknande, så brukar man också hitta minst en matvagn när man kommer ut. Ibland kan det stå en hel armada av olika matvagnar som serverar olika slags mat.

Vill man så kan man även anlita en foodtruck för catering i Stockholm på större fester eller om man vill överraska sin personal. Den mobila matvagnen är därmed ett mycket bra koncept både för den som erbjuder den och för den som använder sig av den. Här får man nära till en restaurang med bra mat som brukar vara mycket prisvärd och som går snabbt att handla i. Ett smart koncept för alla.