Måla om inför festen?

För många så blir hemmet en ganska slentrian historia. Lagt kort ligget: du ställer möblerna på ett ställe och där blir de stående, du har samma möbler år ut och år in och du har exempelvis samma färger eller tapeter på väggarna. Man har sin lucka för förändring i samband med att man flyttar in, men denna lucka blir mindre och mindre i takt med tiden. Vi är, helt enkelt, bekväma. 

Däremot så kommer plötsliga stråk av inspiration och där man vill förändra sitt hem. Inte sällan så kommer dessa känslor som en följd av att någonting är på väg att hända. Du kanske ska planera en fest i din bostad i Stockholm och känner att hemmet inte lever upp till gästernas standard och förväntningar. Man vill skapa ett wow-intryck och visa upp hemmet från sin bästa sida. Kan man göra detta på kort tid? Kan man exempelvis måla om inför festen? Det är faktiskt en bra idé, men huruvida detta är genomförbart handlar naturligtvis mycket om hur pass mycket tid man har till sitt förfogande.

 Tyvärr så tänker sig många att en ommålning är lite av en baggis. Hur svårt är det att stryka på lite ny färg på väggarna? Har man den inställningen så kommer man att misslyckas. Att måla om – även om det handlar om en fondvägg – tar tid och det handlar om att ett gediget grundarbete alltid måste finnas. Misslyckas man och fuskar med detta – ja, då kommer också resultatet att bli därefter. Att måla om kräver planering och det kräver att du har den tid som krävs. Det går inte att stressa fram en förändring, men däremot så kan man fuska på annat sätt. Detta genom att ta hjälp av en målare i Stockholm. 

Anlita en målare i Stockholm 

Ett annat problem man kan se med målerier och gemene mans inställning till detta är att man ska måla själv. Kort sagt: det handlar om ett nederlag om man inte målar på egen hand. Vilket gör att man indirekt underskattar det arbete som en målare gör. Ingenting kunde faktiskt vara med fel än detta. Det är en enorm skillnad mellan ett arbete utfört av en lekman kontra ett arbete utfört av en professionell målare. 

Vi skulle säga att de flesta skulle tjäna på att ta hjälp och att man genom detta både får ett bättre resultat och – om målningen sker inför en fest – ett effektivare jobb. Att målare dessutom inkluderas i Rot-avdraget gör att kostnaden blir ganska blygsam. 

Rådet är således följande: har du kört fast i gamla hjulspår och vill förändra intrycket i din bostad så är den enkla vägen att ta sig ur dessa hjulspår att måla om. Men, det är ett projekt som blir absolut bäst om du anlitar en målare. Genom detta kan du även få goda råd gällande vilken typ av färg som passar och vilka färger som gifter sig med varandra. Vill du ge dina gäster den där wow-känslan i nämnde initialt så är detta definitivt ingen dum idé. Vitt – som de flesta väljer – är snyggt och sobert, men särskilt mycket wow ger sällan färgen. Vågar du testa någonting nytt? Ta hjälp av en målare och hitta nya vägar.

Här finns en målare du kan kontakta: målarenstockholm.se