Nya kassasystem förenklar

Det finns många som kämpar med att ha rätt antal personal på restaurangen för att hinna med. Andra har skaffat nytt kassasystem som håller personalantalet nere.

Anita hade en galen dag på jobbet. Trots att hon var chefen jobbade hon lika hårt som alla andra. Hon gillade känslan när de arbetade sida vid sida. Det var bara dagar som den här som det inte var lika kul. Hon hade lärt sig vilka dagar som brukade vara lugna och tvärt om, men här hade hon gjort en felkalkylering.

Eller egentligen inte. Flera möten verkade ha varit igång under förmiddagen och bestämt sig för att bjuda kunderna på lunch. Inte nog med det, kassasystemet krånglade och kvitton blev inte alls som de skulle vara, utan blev otydliga, och givetvis tog papperet slut. Alla sprang som galna, men kunderna var fantastiskt tålmodiga.

Kassasystem som gör skillnad

Anita var stolt över sina anställda som höll modet uppe, och när de till sist kunde sätta sig och äta tillsammans var stämningen bra. I huvudet började hon fundera på lösningar. Hon kunde inte veta kundflödet, så vad annat fanns det? Ett bättre kassasystem kanske, och hon bestämde att hon skulle googla på det.

Först trodde hon att hon läst fel. Hon hade letat efter ett betalsystem som fungerade smidigt men hittade ett mirakel. När hon läst igenom noga insåg hon att det inte var ett betalsystem det handlade om. Utan något betydligt större, ett mobilt kassasystem. Med det kunde kunderna beställa via sina mobiler och betala där när lunchen var slut. Fantastiskt.